Ibland blir tankarna inte rätt

Idag så var jag på gymmet, sen åkte jag och Anton och käkade mellanmål. Efter det så blev det stan med Emelie och Dennis. Jag drog med Dennis runt halva stan i jakt efter dekoration till min bullet journal. Istället så hittade jag mina skrivljus till halva priset och två böcker.

När jag kom hem så sov jag i 30 minuter för att ladda batterierna, och jag vaknade på helt fel sida. Jag bestämde mig nästan för att lägga ner skrivandet helt. Jag har helt enkelt inte råd. Jag vill leva, resa, köpa hus, skaffa barn och allt annat som livet har att erbjuda. Skrivandet kräver tid, men ger just nu inga pengar. Så jag var så nära på att bara säga åt mig själv att nej, nu slutar jag.

Men då hör jag en liten röst inne i mitt huvud:

”Fast det vill du inte”

”Nej, men jag borde. Skaffa ett riktigt jobb så att jag får pengar.”

”Om du hade massor med pengar just nu, vad skulle du göra då?”

”Skriva, men jag kanske bara kan skriva klart den här boken, sen ge upp och skaffa ett riktigt jobb.”

”Men fortsättningen på boken då?”

”Den kanske inte behöver någon fortsättning. Jag borde ge upp så att Anton och jag kan unna oss saker, spara. Jag vill vara trygg med min ekonomi.”

”Fast egentligen vill du inte sluta skriva.”

”Nej, egentligen vill jag inte sluta skriva.”

Hur vet man när någonting är rätt väg bara för att man vill? Hur vet man att framtiden blir bättre ekonomiskt bara man inte ger upp? Hur vet man att det är dags att ge upp?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s