Det kommer alltid en ny himmel

dsc_0592

Både jag och Micky avslutar 2016 sjuka. Jag har bara lite ont i halsen men Micky sprang rakt in i en pinne och fick opereras hos veterinären. Tack alla underbara veterinärer där ute! ❤

När jag fick höra att Micky sprungit rakt in i en pinne med öppen mun så undersökte jag honom. Jag såg ingenting. Inte ett sår, inget blod, ingenting, men han var tydligt stel i käken och ville inte alls äta. Så vi ringde veterinären. Han dreglade massor också så de tyckte att vi skulle komma in. Han kan vara lite pipplig ibland (när han går på tistlar, grus eller liknande), men eftersom vi skulle bort över julhelgen och lämna honom hos min mamma sa samvetet att det var bättre att kolla upp det.

Först så såg veterinären bara ett sår i tandköttet vid en tand, ett litet sår på tungan och ett sår i svalget. Micky ville inte alls bli undersökt så de skulle ge honom lugnande. De ville vara säkra på att det inte satt en sticka någonstans. Och tur var det! När Anton kom tillbaka för att hämta honom så hade de hittat ett sår som var ca fyra centimeter brett och 6-8 centimeter djupt rakt in i tungan!

Det tog emot att lämna honom i helgen kan jag säga. Vi bestämde att vi skulle åka till mamma och byta julklappar, och ta beslutet där om hur vi skulle göra. Han åt sin kvällsmat och var nästan sig själv med mammas hundar, han var tyst, men nyfiken på den nya valpen och hens leksaker. Så vi lämnade honom där med all medicin. Han fick vila och ta det lugnt istället för att sitta nio timmar i bil och vara i ett nytt främmande hus. Och sedan åka nio timmar i bil tillbaka hem.

Jag ringde mamma flera gånger om dagen, hon är väldigt hundvan så hon informerade att tungan hade rätt färg och var inte svullen. Tack underbara mamma för att du finns! ❤

Och tack för att vi inte tänkte att det inte var någon fara utan faktiskt åkte in fast att ingenting syntes! Veterinären såg inte häller det stora såret förrns Micky var sövd.

2016 började med att min farmor gick bort och avslutas med sjukdom, men mycket underbart har hänt där emellan. Det blir ingen ny nyårsklänning för mig, men min hund mår bra. Då mår jag bra. Jag är tacksam! ❤


  1. Men herregud vilken mardröm!! Det är nog det absolut värsta som finns, när olyckor/sjukdomar drabbar våra pälsklingar… Men härligt att höra att historien (förhoppningsvis) får ett lyckligt slut och att det läker som det ska. ❤ Ta hand om er båda och välkomna både tacksamheten och det nya året. God fortsättning! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s