En viktig bok: Fulast i världen

Jag är med i en julkalenderbloggstafett som Sofie har anordnat! Jag tog det som ett tecken eftersom vi båda heter Sofie och skrev upp mig. Så idag är det min tur att ta över stafetten från Siri.

mail-google-com

Jag valde boken: Fulast i världen utav Ingrid Olsson.

Den här boken handlar om Siw och Simon som träffas på sommarlovet innan nian. Siw sommarjobbar på en camping och de träffas på bryggan, de får en bra natt ihop innan skolan börjar.

Första dagen på höstterminen, sista året innan gymnasiet, Simon börjar i Siws klass, men det blir inte så underbart som de egentligen vill.

dsc_0590

Evelina, klassens drottning, bestämmer att Simon är ful. Simon blir utanför och Siw gömmer sig bakom en falsk fasad med sina vänner. Kärleken bränner i bröstet, men hur ska hon kunna förklara för sina vänner att hon är kär i den fula killen utan att själv bli utanför? Hon slits emellan sina känslor och de regler som Evelina har satt upp. Och hur känner Simon nu?

Detta är en lättläst bok som jag fick ett läsex av. Jag har den i bokform, men nu hittar jag den bara som E-bok på nätet.

Jag skulle säga att den passar från 12-16 år, och jag tycker att den ger ett bra budskap. Den fick mig att tänka tillbaka och fundera på om jag hade gjort som Siw, eller inte. På hur lätt det är att göra saker för att man vill passa in. Vara med i gänget.

Imorgon så kommer Liza att fortsätta stafetten, men jag önskar er en bra dag! Ta ett djupt andetag, julen blir som den ska. Ta en kopp varm glögg, luta dig tillbaka och njut utav det som du har åstadkommit. Det blir inte stressigare än vad du gör det. ❤


  1. Väldigt viktigt ämne! Det är så lätt att tänka ”självklart hade jag inte dissat Simon om jag varit Siw”, men förmodligen hade jag inte vågat gå emot drottningen i verkligheten. Tack för ditt inlägg!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s