#skriv2016 dag 2

Jag blev så inne i planeringen utav nanowrimo att jag glömde ge er  dag två f¨rån skrivhelgen.

Dagen började med en panel som diskuterade och svarade på olika frågor. Bland annat att det är bra att det tar lång tid innan boken kommer ut för att man ska ha tid att marknadsföra den. Författare behöver synas.

Jag tror att jag skrev ner mest när det var Jan Arnald som tipsade. Han sa att han har skrivit 16 böcker, och många vet vem han är (Arne Dahl).
Han tipsade om att man ska skriva en halv sida om varje bok där man berättar för sig själv vad det är som man vill ha med, och vad man vill förmedla. Att ”duka bordet” innan man börjar skriva.

Och jag vågade faktiskt ta mikrofonen och hälsa till honom från Mons Kallentoft. Inför 200 pers. Jag kände mig modig som vågade det.

Efter det så pratade Jessica Schiefauer om hennes författarskap och om vad som händer när hela drömmen slår in på en gång. Det är inte så romantiskt som man kanske tänker sig. Dock så skriver hon och jag väldigt olika. Jag är bara en person som skriver, jag. Hon är två Jessica, Jessica som skriver och Jessica som möter folk och föreläser. Hennes skrivande är en kamp om ett bra samarbete emellan dessa två Jessica.

Efter det så hade vi en workshop med Jessica (som inte skriver) där vi mest pratade om ungdomslitteratur och att fler borde läsa just ungdomsböcker. De ger även vuxna en hel del att läsa denna litteratur. Och det är min favorithylla!

Dagen avslutades med lektörer och skrivcoacher som svarade på frågor. Bland annat hur mycket det kostar att få sitt manus läst. Och efter det var helgen slut. Mängder med intryck, jag var både trött och full utav energi på vägen hem. Ja, i flera dagar som ni vet om ni har följt bloggen.

Så, nu kan jag fortsätta att förbereda inför nästa vecka! Imorgon så är det fem dagar kvar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s