Våga tävla du med!

DSC_0221

Ni som brukar läsa min blogg vet redan det mesta i detta inlägg, så jag skriver det till er som hittar hit för första gången.

I höstas så vann jag en tävling om PT-timmar (timmar med personlig tränare) som Actic city anordnade. Ett utav tävlingskraven var att man skulle skriva ner sitt träningsmål. Efter en bilolycka 2013 så har jag haft lite ont på olika ställen. För två år sedan så började mina P-piller strula så jag fick testa en del olika, vilket gjorde att jag gick upp i vikt. Och jag har en del muskelknutor som ger mig migrän, så när jag såg denna fråga skrev jag ”Jag vill bli vän med min kropp”.

En dag när jag gick till gymmet så fick jag en känsla utav att jag inte ville vinna. Då måste jag ju börja träna på riktigt. När jag kom dit så frågade jag Karl (Personlig tränare på Actic) vem som hade vunnit, men de visste inte det än. Min mun sa ju självklart ”Frågan är om man verkligen vill vinna. Då kan man ju inte ligga på latsidan längre”.
Jag gick och tränade och när jag var klar så sa Karl ”Det var du som vann”. Jag trodde att han drev med mig efter mitt tidigare uttalande, men han var allvarlig. Och känslan utav att jag inte ville byttes till nyfikenhet.

DSC_0232

Den fjärde januari så hade jag min första PT-timme. Jag hade därför ett tag på mig att fundera ut vad jag verkligen ville fokusera på. Ska mitt mål vara att bli smal? Eller ska jag fokusera på att kroppen ska må bra igen?

Jag valde att lägga fokus på att kroppen ska må bra istället för att följa all denna kroppshets som är.

Nu så har jag och Karl haft fem PT-timmar ihop och jag har lärt mig vart jag är stel, vart jag är överrörlig. Vart de värsta muskelknutorna sitter, hur jag med hjälp utav en rundstav eller innebandyboll kan få bort dem.

Jag lär mig hur jag ska andas och hålla kroppen när jag tränar. Jag lär mig hur jag ska stretcha för att få bort stelheten. Och jag lär mig vad jag kan göra hemma för att öka mina resultat.

Januari har inte alls varit en nyttig månad. Vi har firat tre födelsedagar, och dagen innan min så gick farmor bort. Vilket gjorde att jag unnade mig en del choklad samt tårta.

Trots det så ser jag redan resultat. Jag tog inga före-bilder, men jag använde måttbandet. Och jag märker liiiite skillnad med mina stela delar.

Och eftersom jag är ganska nyfiken utav mig bestämde jag mig för att februari skulle bli en sockerfri månad. Jag vill ju se om det ökar mina resultat. Inget godis, glass, chips, läsk eller bakverk. Med undantag för alla hjärtansdag så klart.

Så nu är jag redo för mer resultat, är du?

 

OBS! Detta inlägg är inte sponsrat, utan skrivet för att jag vill hjälpa Linköpings bästa gym med deras tävling. #Jagsmygerinte


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s