Skrivövning

Om att bryta vanor. Helt påhittad.

 

Jag står vid hållplatsen och väntar på bussen. Det är en kylig höstmorgon och luften är frisk. Min hand rör sig automatiskt till jackfickan, men den är tom.

För exakt en vecka sen bestämde jag mig för att sluta röka. Jag laddade ner en app som talar om för mig hur mycket pengar jag sparar. Jag tittar på den varje dag, men än så länge är summan inte så stor.

Jag känner lukten innan jag ser henne, min rökkompis. Vi brukar stå och röka båda två när vi väntar tillsammans på bussen. Hon tittar förvånat på mig.

”Ingen cancerpinne idag?”.

”Nej, jag har slutat.”

”Starkt jobbat! Skulle jag aldrig klara.”

Hon drar ett extra djupt bloss och blåser sakta ut röken igen. Jag andas in röken hon blåser och njuter. Jag öppnar munnen för att tigga ett bloss, men bussen kommer. Hon slänger ciggen på marken och trampar ut glöden.

Att något så farligt kan vara så gott!

cigg_butts


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s